December 13, 2011

~~~ANGIN TIMUR LAUT~~~

Rajin aku update blog…datang angin monsun barat daya memang cam nie..kalau dtg angin monsun tenggara,memang sunyi sepi la blog nih..ksian aku kan...orang buat blog,gedik nak buat gak..tp haram nk hupdate..wahahha…lantak la..pedulik ape aku kan…hehhehe

Aku skrg nie rajin folo my opismate,Yana turun makan..kadang2 tak lapau pon tp gediksss nk ikot… J tingat die cite…die ade tengok 1 rancangan tv nie..x ingat lak aku tajuk die..tp lawak la die kate..lawak bodo pon ye gak..hehhe..time tuh smua da abeh makan..then die cite..

Ade la 2 orang kawan nie tgh makan…aku name kn dieorang A ngn B yek..jom dengar prbualan dieorang…. ;p

A:eh…banyak ko makan ek B…

B:aku lapar la…

A:patut la aku tengok prut ko besar je…

B:oo..perut aku besar sebab aku tak berak lagi….

A:????

Wakakkkaa…okeh..tak kelaka pon…tp aku gelak beso gak dengar..muahahaa..

So lpas nih,klau ade org tegor ,eh nape prut ko bsar??

So dgn muke konpiden,bleh jwp…

‘ooo…aku x berak lagi pagi nih..sbb tuh prut aku beso’… ;p





p/s:tak kisah la ko da berak ke blum,memang prut ko tetap beso…sile blajar trima knyataan……

December 12, 2011

ACCIDENT


Hari rabu minggu lpas,scara tak langsung aku bleh jadi saksi kejadian..klau ade keta@moto yg bwk laju pintas dpn aku,aku slalu guna ayt nie…”nk bwk laju2,bwk la..tp jgn jadikan aku nih saksi kjadian korang..”uishhh mintak d’jauhkn la..aku nih tak bleh tgk bnda2 mcm ni..kang trgolek dpn aku…ee..aku tak dpt nk bayangkn la..tp ari rabu aritu,aku telah mnyaksikan 1 kejadian yg smpi arini aku tak dpt nak lupekn…

Dpn mate aku okeh bnda nih jadi..trgolek..mengeletek2 atas jalan..da la time mahgrib…haishh la…aritu aku trgerak hati nk bawak slow2 je..besa aku bwk ikut line kanan tp ptg tuh aku ikut kiri..folo slow je blakang moto..keta sblah kanan aku memang laju tak yah cakap la..Maghrib2 lak tuh,view cantik je kt langit..aku suke tgk..kaler jingga petang..matahari nk trbenam.. =) dlm drive tuh sempat lagi mndongak tuh..dlm slow-slow nih…..zzzzassss…

Depan aku gak ko nk melintas kn..moto dpn aku da mngelak..aku da brek mngejut..nasib takde keta kt blakang…ko pegi lari ke tengah..melambung okeh…kena tayar keta Wira depan aku..aku rase kena sikit je..tp mungkin sebab ko kecik lagi jadinye mengeletek-ngeletek ko ats jalan..aku???memang confirm-confirm tak pandang da.,,ngeri la nk bayangkn..saiko!!aku tak tau la nasib ko..tp aku rase takde da.. L keta tengah laju smuanye…tak tau la kut ade yg sempat mngelak…….

Kalau dah smpi ajal ko ptg tuh,takde sape bleh halang…da la ko kecik lg…mane mak ko?kalau ye pon nk main,pegi la kt padang…jangan la lari ke tengah jalan…siannnn….

Da nasib ko la kucing….klau bawak kes ke balai,aku la salah sorang saksi kjadian time tuh…”dia melintas tak pandang kiri kanan tuan.keta semua tengah laju,memang tak sempat nk mngelak…”hah cam tuh la lebih kurang kalau aku kena buat report..hehhee….

Aku nie memang anti kucing sikit tp bile jadi mcam ni..macam…..aish…tak tau la…ade sorang hamba Allah ni cite kt aku…dulu die kt kampong,penah sepak kucing die pelanting kt dinding..padahal kucing sndri tuh…time tuh dia kate tengah jiwa kacau..kucing die tuh name Tiger,datang lak nk brmanjer2..hah memang wrong timing la kn..kan da melambung…3 hari okeh Tiger tak balik..sejak dr tuh,die mmg pantang btol kalau org buat2 bnda kejam kt kucing..hamba Allah nie pnah cite gak,ade kawan die lg kejam giler..aku dgr pon macam..mongok btol la..aku yg tak suke kucing nie pon tak trgamak buat mcam tuh..

bayangkn la ek..ade sekor kucing trsepit kt celah almari tak boleh kuar,takat kalau ngintai tuh nampak la bijik mate kucing tuh kt celah2 almari..datang budak bongok nih pegi simbah air panas kt celah almari tuh.bodo!!3 kali okeh die jerang air panas dan jirus kt kucing tuh…kucing tuh meronta tak ingat la..bongok giler..bile da banyak kali jirus air panas,kucing tuh snyap je.mgkin da mati…die tengok memang kucing tuh dah trlentok.die amik letak dalam guni lepas tuh die campak kt tmpt sampah..elok je die campak guni tuh,kucing tuh melompat lari kuar…hidup lagi rupenye…aku tak dapat nk bayangkn perasaan kucing tuh kena jirus air panas..kalau kite trkena sikit air panas pon da sakit,nih kan pulak kucing.mesti bulu2 kucing tuh da takde..siannye…kalau aku jadi kucing tuh,memang aku takkan maafkan org tuh..padan muke ko..ko jawap la kt akhirat nanti..kucingkan binatang k’sayangan Nabi..

moral of story…aku akan mule blajar suke+sayang kucing… J

December 7, 2011

K.U.R.U.S

Uish…lame beno aku x hupdate blog nih…bkn takde masa tp takde bahan nk cite..huhuu..ape ek nk cite…

Skrg nie aku tgh diet..nk krus..nk dpt prut kmpis..peha cntik…ponggong tonggek…eh??En Kekaseh kate ponggong leper je..uikss ;p mmg ponggong I da mcm nih.nk buek camno lagi cik abe wei…so,aku dgn gigih la diet..tp tade la diet giler2 pon..juz kurangkn mkn je..klau opismate ajk turun mkn,aku turun gak..tp amik sikit je…amik kuih seketul 2.. =)

Sit up…yes da start buat balik lps da lame giler tggal..mule2 buat dlu,aduh sakit la perut..kejung kejang prut aku..da lame,okeh jadi besa.. =)

Turun naik tgga..yup,tuh pon da start buat..ofis level 16…naik lif smpi level 13..then pnjat tgga..cunggap-cunggap gak la aku…mule2 kena buat sikit2 dlu..nanti da biase,baru naik dr bawah smpai level 16..(dgn harapan la wei….)ahhaha…

Ari prtama aku start naik tgga tuh,mmg aku x leh lupe..smpi kt ground floor tuh dlm kul 7.50am…niat dlm hati da nak ikut tgga..okeh tekan level 13..smpi tingkat 13,trus ke tangga.dgn muke penuh konpiden aku jejaki tangga tuh..huh penat..da smpi floor aku,terus masuk toilet touch up bedak sikit.giler masuk ofis muke peluh2..mst la cun-cun sikit kn… =) da touch ape patut trus menonong msuk ofis..on pc,bukak facebook…takde la keje lain..muahhhaa…

Tung tang tung tang..kul 5.30 suda..tren da tggu aku tuh..harus la grak awl kn..bos lak coti smggu..huh sorga sorga…hehehe..cabutttt…

Smpi dpn punch kad,tgk kad nape takde mase masuk..pelik..hmmm…takpe2..otak aku tak dpt nk pikir…dalam lif jenuh pikir nape takde masa masuk..tibe-tibe tingat…

Bodonye ko nih wawa…pagi td sebab excited nk naik tgga punye pasal..ko tak punch kn..menonong-nonong je ko masuk ofis,bukak fb bagai..punch idok..hah…ko jawap la sndri ujung bulan nti ngn bos ye…uwaaaaa

September 19, 2011

aku tak kuat!!!

ya Allah..knape skrg aku kena lalui bnda nih...serius aku x kuat..

babe..i really neeed u rite now.. :(

September 7, 2011

jangan jangan wei.....

Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug

Bergetar seluruh tubuh ku
Hati ku tak tentu
dag dig dug dag dig dug

Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug dag dig dug
Memerah pipi ku jadinya ku malu
dag dig dug dag dig dug

Dan kau bisik kata cinta
Hati ku berbunga bunga
Dan jangan kau cuba-cuba
Untuk lebih merayu ku

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa
Jangan jangan cuba kau siksa
Jangan jangan cuba kau cinta aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan jangan jangan

Waktu itu kau kucup
Pipi kanan kiri ku
Berdebar-debar detak jantung ku
dag dig dug dag dig dug

Memerah pipi ku jadinya ku malu
dag dig dug dag dig dug

Dan kau bisik kata cinta
Hati ku berbunga bunga
Dan jangan kau cuba-cuba
Untuk lebih merayu ku

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa
Jangan jangan cuba kau siksa
Jangan jangan cuba kau cinta aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau rayu
Jangan jangan cuba kau ganggu
Jangan jangan cuba lukai aku
Hanya sekadar nafsu

Jangan jangan cuba kau paksa ( jangan )
Jangan jangan cuba kau siksa ( jangan )
Jangan jangan cuba kau cinta aku ( jangan )
Hanya kerna hawa nafsu

sum1 suh aku cari lagu dr Tilu nih...1st time dgr cm kureng sket..da bnyk kali dgr.....
besh woooo...layan aku lgu nih...

nk dgr..pegi la carik... =)



jangan jangan...jangan cuba goda aku da....auwwwwwww

September 6, 2011

cH!nta....

dada aku sesak skrg...rase susah nk nafas....rase sebu...
kdg2...x smena2 rase nk nanges...
trkelip2 sorng dpn pc....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


ch!nta!!!!!!!!
:(

August 15, 2011

'Dia'

Aku mau ‘dia’ menjadi imamku…


Entry kali nie khas aku buat utk si dia brgelar En Kekaseh….


aku kenal En Kekaseh time study dlu..means da dkat 4 tahun…kejap je kn masa brlalu..rse mcm baru je jmpe..muahhahaha

okeh la..knal dgn die mmbuatkn aku blajr bnyk bnda…bnyk prkra yg aku tau…bnyk bnda yg aku rase….rase ape????tettt…….hahhaha


s’jujurnya aku rase brtuah dpt kenal dgn die..dpt brsama die…bnyk sgt2 prbezaan kiteorg..bnyk bnda yg aku suke..die ala2 suam kuku je…yg die suke lak..aku jd kaku..hhehhehe…sbb bnyk sgt bnda beza kut mmbuatkn aku masih dgn die.. =p En Kekaseh sgt pnyabar dgn aku…aku nie besa la kn..moody tak brtempat…bnda kcik nk beso kn…klau da beso..mmg kna beso kn lg…tak ckup beso..ahhahaha…ade je yg tak kena awl2 dlu…tuh tak kena..nie tak kena..sorng nk mcm nie..sorng lg nk mcm tuh..last2 both tak dpt..ADIL!!!...hahahha

klau ingt balik smua tuh..mmg rase bodo sgt2 la aku nie..bnda cm tuh pon nk gado..takde motip…skrg nie gado gak tp kadang2 la…sebabnye masing2 da keje..da tua..buat pe nk gado lg…bak kata En Kekaseh skrg nie da msuk proses nk kawen..hehehehhe…dlu proses nk knal hati budi… =)

En Kekaseh yg aku knal bkn la mcm lelaki lain...dlu aku tesion gak..nape la die ni mcm nie???aku kn suke smbang…jadinye aku nk la die call aku tiap2 mlm kn..tp jgn harap la..die bkn mcm tuh okeh…pling lame pon sejam..tuh pon sbb call pkai super savers Maxis tuh..klau x..jgn harap okeh..ko ckp la sorang2 dgn dinding…hohohoho..skrg nie lg la..nk call sminggu skali pon susah..rsnye dlm sbulan ade la 2x kut….sedey tau….tp….aku da besa da…klau die tak gak call-call..aku la trhegeh2 call…trhegeh-hegeh???euwwwww….


ade sorang member aku tnye,abeh cm ne kiteorg brhubung???kebetulan lak time die tnye tuh aku tgh brbalas emel ngn En Kekaseh….gna emel opis suda…ahhaha..klau tak..sms la..tuh la alat prhubungn kiteorg… =) En Kekaseh jgk tak la seromantik laki lain..yg nk beli bunga bagai..time konvo pon tak bagi aku bunga okeh.. :( tp aku pon tak kisah sgt..aku pon bkn suke sgt bunga…klau nk bagi bunga…baik la die bwk aku g mkn ke…kenyang gak kn….hehehhhe…En Kekaseh sgt2 la simple…die tak suke yg complicated nie…pning die kate…ikut mu la…aahhaa…sbb tuh kdng2 bnda yg pd die mudah..pd aku sgt la rumit…bile sorang pkir yg sgt simple…dan sorang lg pkir sgt complicated..hasilnye akn jadi medium…sedang2 masak org kate…ape yg aku merepek nih….. o_0

okeh la…jom kite check kbaikan En Kekaseh plak……

1. Solat - Klau bab solat…Alhamdulillah En Kekaseh pass…stakat nie klau g mane2…die x pnah miss solat..actly,aku penah da solat brimamkn die..time tuh study lg..bkk pose ramai2 ngn kwn kt umah die…lps tuh kiteorg brjemaah skali…dlm ramai2 kwn laki kt umah tuh..smua suh die jd imam…

2. Baca Al-Quran – yg nie aku x penah dgr lg…tp member aku Fiza, da penah dgr die bc Yaasin…mcm mane Fiza penah dgr,aku x penah dgr nie??hehehe…dlu Fiza ngn housemate die buat doa selamat masuk umah sewa dieorg..so jmput la kwn2 laki yg lain mkn2 kt umah..skalinye En Kekaseh trdatang awl lak kt umah dieorg n time tuh kwn2 laki lain tak dtg lg…k’betulan plak dieorg nk bace Yaasin time tuh…so da ade sorang laki maka En Kekaseh la mngetuai bacaan Yaasin mlm tuh…member2 aku ckp En Kekaseh lancar je bace Yaasin..Alhamdulillah..nti klau kawen,bleh la ajar aku mngaji…InsyaALLAH…

3. Sgt brfikiran positif – En Kekaseh susah sgt2 nk pkir negatip.klau aku mrungut2..membebel2 tension keje ke ape…die slalu ingtkn aku nie ujian n dugaan ALLAH utk aku…slalu psan suh bnykkn doa..sbb ALLAH akn makbulkn doa org yg brsabar dgn stiap ujian n dugaan yg DIA turunkn keatas stiap hamba DIA..penah skali tuh…aku trkandas dlam tren..bdan pnat sgt2..tren lak buat hal..mmg rase down trus…trus msg En Kekaseh mngadu,mrungut,mmbebel,mnyumpah2 KTM sbb tren lwat ape…En Kekaseh reply…‘sabo la…brdoa la moga syg dpt keje yg lebih baik..’…..trus air mate aku mnitik2…uwaaaaaaa……aku da tak pedulik org pndang…lantak la dieorg nk anggap@pkir ape...giler ke ape pompuan nie nangis tetibe kt tgh2 sesak tuh kn…dieorg tak tau ape yg aku rase….huuuuuu….En Kekaseh slalu ckp kt aku…jgn merungut dgn keadaan kiteorg skrg.ye la…aku nie slalu sgt rase down..tren buat hal sket,mule la rase nk benti ape….rase nk blik kg la…heheh…time tuh En Kekaseh akn main peranan pnting…die akn motivate aku blik..die ckp ALLAH bg ujian nie sbb DIA tak nk kiteorg lalai n tak ingat kt DIA…DIA bg rezeki lmbat kt kiteorg sbb DIA nk kami slalu brdoa pd DIA..dkat dgn DIA…klau rzki kami cpat…mgkin kami akn lupe pd DIA…tak ingt nk brdoa pd DIA sbb busy keje atau bz kejar hrta dunia...rmai lg org kt luar sane yg masih trkontang-kanting ke hulu hilir nk cari keje…kite???hujung bulan bleh mkn sdap2 kn..even tak mewah tp syukur la sbb msih bleh mkn….ade jgk rezeki even tak bnyak…brsyukur la dgn rezeki yg ALLAH bg… =)

smua org dalam dunia nie tak smpurna kn…sbb tuh ALLAH jadikn kite brpasang-pasangan..sbbnye DIA nk kite saling lngkap m’lengkapi…kiteorg pon bkn baik sgt…bnyk sgt2 da dosa kiteorg buat…smpena bulan Ramadhan nie,smoga ALLAH ampunkn k’silapan kami...trima taubat kami…Amin…

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku
Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku
Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku

Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU

August 12, 2011

tak do apo nk hupdate...

takdo bnda la nk update....xde cite besh..
aku x tau cm ne org lain rjin sgt hupdate dieorg punye blog..aku kagum btol...

aku???malas....besa la..kn skang nie kn bln pose..
mood malas sgt mnguasai diri....

eh...tp klau x bulan pose pon aku mls gak...
muahahhahaa

July 27, 2011

~Desa Rimba~

hatiku trtinggal d’Desa Rimba

sejujur2nye aku x pnah trpikir akn adanye prsaan nie dlm kamus idop aku..wah gitu… ;p

nape aku bleh ade rase cam tuh????hmmm…jom story sket…

actly…aku ptt ajr budak2 PLKN siri 1 aritu…awl tahun 2011 nie..tp atas sbb yg x dpt d’elakkan bnda tuh cancel..mule2 frust gak la…bnyk tuh gaji wei..hhhahaha…tp x sangka..org kate tuh..klau da namenye rzki..ttp ade kn…aku dpt lg offer nk ajor bdak2 PLKN utk siri 2 plak…jadinye dgn brat hati aku trima…yes aku mmg brat hati nk pegi…sebab…


aku da keje…bnyk bnda nk kena pkir..aku bkn permanent staff…leasing je…annual leave pon tnggal bape ari je lg….nti nk raye cm ne….ape lak kate bos nti….keje aku cam ne..smpat ke nk cover balik nti..klau x smpat cm ne…klau dpt job lain lak cam ne???mcm2 la bnda yg brmain d’fikiran aku nih…tp tuh la…susunan Allah tuh sgt indah… =)

DIA tahu mane yg lebih baik utk hamba DIA…yg akhirnye trbitkn prsaan indah tuh dlm diri aku….aishhhh…nih yg malas nih klau nk brjiwang2 sket..air mate nie laju je nk menitik…..menci tul…


jadinye d’pndekkn cite…15hb tuh lpas abeh keje..trus balik Tepen…naik bus kul 930…En Kekaseh antar kt Sek 17…smpat lg tuh gado2 ngn die.lps tuh aku gak yg rndu sorng2 dlm bus…muuuahahhahhahaha…

16hb ptg…my babe,Nora dtg jmput kt umah…wah dtg brjmput gitu..heehehe…pegi tgk wayang lyn Optimus Prime dolu…sukenyee… aku kt cite Transformer nih…ensem tau optimus prime nie..ishhhh jatuh cinta kt robot..giler ke ape..eehehhehehhe..time nie mmg x ingt lnsg nk ajr ape bdk2 PLKN nie…buku da lame x sntuh….da lupe da ape nk ckp..mmg kne refresh blik…


ptg 17hb tuh aku ngn Nora n sorng lg cikgu…bdk2 PLKN pnggil cikgu okeh…cikgu Pura name die,trus grak ke Kem PLKN Desa Rimba..dr Kuala Kangsar nk smpi ke kem nie ade la dlm 30 minit cm tuh…serius time nie mmg xde hati lgsg kt sini.nk cpt ajr n bleh balik umah cpt2…huhhuuuhuuu

mlm tuh da jmpe ngn bdak2 nie…ya Allah da mcm ape je aku tengok..serius aku x rase aku bleh ajr bdk2 nie..pning pale aku…hyper lain mcm..trus rase nk balik!!!!!!!uwaaaaaa

tuh cite mlm 1st….

pagi esknye,18hb…1st time aku jmpe ngn class yg ptt aku handle slame 5 ari kt sini….hmm….ade sorng je yg hyper..mmg x bleh duk diam…ade je bnda die nk buat…ade gak masa2 die aku rase down tp dpt cover lg..pling2 pon aku juz tido je…malas nk pkir…smpi 1 tahap…aku penah pkir aku ke yang x reti ajr@budak2 nie da bosan blaja….hmmmmm….

last day tuh 22hb brsamaan ari Jumaat….x bnyak bnda da nk ajr….bdak2 pon da xde smangat aku tngok..aku apetah lg…mmg pkir nk balik sgt2 da…hehehhehe

masa aku ngn bdak2 nie dlm class smpi kul 12 je..lpas solat Jumaat…bdak2 nie smua nk kne brkmpul kt dewan…so nie la saatnye…

aku nangis wei dlm class… :’( last day ngn bdak2 nie…serius mmg nangis kow2 punye….dieorg nyanyi lagu…wlaupun aku rase lagu tuh bkn la tuju utk aku tp……..mmg tangkap leleh la..baru rase nk msra ngn dieorng nie da nk kne balik…uwaaaaa……

last day tuh la baru timbul rase mesra tuh…tuka2 num fon ngn bdk2 nie….pttnye x bleh bagi tp x pyh la ikut sgt kn..bagi je la...hehehhehehe….

tuh je la aku nk cite…budak2 tuh pon da nk abis da…30hb nie da bleh blik…mlm 22hb tuh…dpt la lps rindu jap ngn bdk2 nie….coz dieorg bleh pegang henpon weekend je….bdk yg hyper tuh la yg 1st msg aku…. =) die xnk pnggil aku cikgu..nk pnggil kakak..ape2 je la kn….tp yg psti…..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Aku RINDU budak2 kt Kem PLKN Desa Rimba….. :(

June 23, 2011

b0ring

tade ape nk update...takde cite best nk share...uhuuuuu~~

2 arini ofismate aku yg duk sebelah nie cuti..nk abehkn cuti yg ado....jadinye aku cm da nk mati k'bosanan nih..uwaaaaaa

arini gak En Kekaseh saye ade interview ngn Majlis Daerah Cameron Highlands...selase dpn plak interview ngn SPA Pahang...doa sgt2 ade rezeki di govt... =)
yela..sape yg tak nk masuk gomen kn....da tua nti snang...duit pencen dpt...even half kn...takde la nk harapkn duit ank cucu bagi je..tuh pon klau ank cucu ingt nk bagi la kn...eehhehe

owwhhhh...tetibe rindu kt yob razak ngn yong che nah lak....sob sob... :(

June 20, 2011

mulakan dgn berani ;)

salam….
senyap sepi blog nih…k’malasan nk update melanda diri..hehhehee…..
hmmmm…..skrg nie aku nengok smua org da start buat biz sndri..yg muda2 lak tuh….honest aku kagum ngn org yg brjiwa muda nie…aku nih brjiwa tua ke????musykil jap..muahhaha


skrg nie da cam jadi 1 trend org shopping online je kn….google2 usha-usha barang yg cun2…smart-smart..klik order…g cash deposit…kang dalam sminggu cm tuh…….barang pon smpi dpn umah…sonang je kn… =)



d’sebabkn itu jugak la..aku pon nk start niaga..hhahhahahha!!!!actly,bkn aku la buat kn…akak aku yang buat..aku tolong jualkn je…hehehhe…

aku nk promotekn cake carrot siap dgn cream cheese lg okeh… ;)


jom usha harge…







ni antara contoh cup yg ade...boleh pilih nk size yg mane...yg paling kecik tuh rm1...yg bsar sket tuh rm2 utk 1 cup....yg kaler merah tuh besar lg...rm2.50 utk 1 cup....






dan lagi contoh...




nak sebiji kek pon ade....rm40... =)





juga boleh pilih nk bentuk bulat atau petak...(yg petak takde gmbar lak)






klau nk bagi gift pon bleh..kiteorng siap2 ltak dlm plastik cm kt ats nie....tmbh 20sen saje...wink wink ;)







sample lagi.... ;>







nie contoh cup cake die.....sape2 nk order bleh decide la nk letak ape kt ats tuh..bgtau je...klau cntoh nie ats cream cheese tuh kiteorng letak walnut...klau nk letak bnda lain,just inform.... =)






sekian....sape2 nk order just email je okeh kt azwa_abdrazak@yahoo.com...

free delivery okeh....

yg mane tau num fon saye,sms atau call saje... =)














June 1, 2011

y0u~~~En Kekaseh...

You were there to light my day

You were there to guide me through

From my days down and on

I'll never stop thinking of you


How can I forget all that

When you're the one who make me smile

You'll always be a part of me

How I wish you were still mine


Never will forget the day

How we've met and came this far

We all know we got this feeling

But somehow it has to end up here


I know it's me who said goodbye

and that's the hardest thing to do

cause you mean so much to me

and guide the truth from me to you


For all the things

I’ve done and saidFor all the hurt that

I’ve caused youI hope you will forgive me baby

cause that wasn't what I meant to do

By….nur jannah



1st time aku dgr lagu nie kt opis...da mmg ade dlm pc aku...

dengar2 trus jatuh chenta..stiap ari mst nk kena dgr lagu nie..... =)

kalau tgh gado ngn En Kekaseh lg la..asyik repeat je lagu nie...huhhuhuhuhu...


hmmm....actually mood tgh x bape okeh nie...tak baek lg ngn En Kekaseh...ntah la...aku ke yg salah????yg slalu ikot prasaan aku je smpi prasaan die aku x amik pedulik...hmmmmmmmm... :(


May 25, 2011

macam-macam ado....

Assalamualaikummmmm….da lame blog nie trbiar je..update sebulan skali ke ape..nk kate bz keje..xde mknanye..tp pnat tuh ngalahkan PM..hahhahaha!!
kali nie mcm2 aku nk cite…..nk sembang2….nk luahkn….smua la…hhuhhuuhuu…
memule nk cite ape ek……hmmmmm…start ngn cite hepi2 la ek… =)






2 minggu lps,15hb Mei birthday ank buah aku yg 1st…Alya Nuradriana bt Adrian yg ke-8 thun…bt party kcik2 je..bleh ke pngil party??hmm bt mkn2 sket la..hehehe!!akak aku masak nasi impit..bt carrot cake…plan nk bli laksa Pak Ngah..tp x jmpe jalan nk g ke sane plak..eh..laksa Pak Ngah yg femes kt Kuala Kangsar tuh ade kt KL okeh..same je rase ngn laksa kt kuale tuh..sdap…..even aku bkn antu laksa tp bleh la nk lyn smgkuk 2..heheheh….















Meh tgk gmbr meh….







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-














comei x beg nie..bli kt masjid jamek....hehehhe





konon nk nmpk cm dslr..tp haremmmmmmmmmm
muahahahaha







nie bkn muffin okeh..nie kek besa..tp saje ltak dlm cup nie..eeehhe





aku ngn akak aku da riso kek nie naik limpah kluar dr cup die..tp die naik sedang2 elok je..uhhuhuhuhuhuuhh




tadaa.....da siap make up die..ats tuh cream cheese...smpi jilat2 aku ngn cream tuh....ahhahahahahha








okeh la kn...1st time try bt..nk sdap kn ati..muahahahhah......tp hakikatnye keras nk mampos...mybe trlbih bkar kot...nex time kurangkn suhu yea..... =)





da siap2 ltak cream tuh...kite bungkus lak die..actly nk ltak dlm beg comei ats tuh..nk bg kawan2 ank buah aku Alya smpena brithday die kn...dalam beg tuh ade air kotak milo,kek,coki2 ngn coklat..tp xdo gmbor... :(





dan lg.....





secret recipe.....nyummyyyyyy





nie la birthday gurl... =)


Alya Nuradriana bt Adrian




letak lilin sndri....muaahhahahaha...







tibe-tibe.......







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-







-











si kenit dtg nk pnjat kusi....kelam kabut smua org nk tgkap die..kang x psal2 kek tuh ade tapak tgn die..hahahaha







wif her sis yg slalu sgt gado...pening aku...tp dieorg nie gak yg mnceriakn idup aku..

hehehheheh...









okeh..da abeh cite psal birthday gurl...... =)




lps je mkn kek,ns impit ape...g mkn lak kt Labu Labi area umah nie gak..melantak lg..konyang...........ehhehehe



19hb Mei aritu lak..aku g konvo 2 org member yg pada aku agak rapat la..nape rapat ek…sbb dieorg nie best…bleh???hehheehe…amik half day n gado2 sket ngn En Kekaseh dlm isu nk g konvo nie..



pehal nk gado2??hahahha…besa la aku nie.bnda kcik ponn nk gado kn..muahahaha....




so…d’pendekkn cite..pg tuh msuk la ofis jap..bt keje sket..n dlm kul 11 grak g S.Alam…smpi S.Alm da dkt kul 2…trus g amik member aku sorng nie,Syakila@Cha kt FSPU..solat dlu n trus grak ke dewan..



rupenye budak2 nie rasmi hall baru utk convocation kali nie..jeles nih…chantek gak dewan baru nie…lps nie smua convocation x buat kt Dewan Sri Budiman a.k.a DSB da..smua bt kt dewan bru nie..tp aku x tau lak name dewan nie ape..hahahhaa....




plan nk bg present kt member aku nie…x kan dtg convo org lenggang2 je kn..x syiok la…hehehhe…trus lenggang2 ngn Cha g cri adiah nk bg mamat 2 org tuh.owh ye..member aku tuh lelaki yea… =) cari punye cari jmpe la teddy bear kecik siap ikat reben la…comei..tp syg…. aku lupe lak nk amik gmbr..uwaaaaa…beli 2..satu kaler biru…1 lg kaler hijo…yg ijo tuh gmbr katak…hehehhee…


cuaca ptg tuh mak aih sgt la paneh….da la x bwk payung…muke nie da cm trbako da….kite bako..kite bako…muahahhaha





jom lyn gambor lg.....




En Kekaseh yg smpi lewat.....










nie la org yg d'raikan..Haerul Salam Bin Kamal Idris...Salam nie sgt la sweet pd aku...baik sgt...mcm2 da die nie tolong aku...actly...start dr aku tgh bt tesis aku da tanam niat...time Salam konvo nti..aku nk pegi...even kt mane pon aku brade...ape pon situasi aku time tuh...aku msti pegi konvo die...








yg paling aku x dpt lupe...bile Salam call aku lps die antar tesis die...time tuh aku kt Taiping lg..x keje pon lg..trkejut aku dpt call dr die..ingt ade ape2 jadi ke kn...tgk2 die ucap tanx coz slalu tolong die..ade support die..padahal aku x tolong ape pon aku rase...sgt2 trharu time tuh...aduh..brgenang da air mate aku nie....kelip2 da mate aku nie...nasib opismate x nmpk..huhuhuhhu





Salam ngn Cha....




cer teka yg mane 1 yg konvo??hehehhe




Mohd Afifie wif sang buah hati....Ep nie pon baik ngn aku...sweet gak...snyum je........tp klau die tgh marah..korang jgn la brani2 tgur die...heheheheh





time nie aku da balik da..sblum blik..bg kamera kt En Kekaseh..suh die snap gmbr bnyk2 sket....skali...snap gmbr sndri la plak....uhhuhuhuhhu






Mamat sepet...heheheh.....nk konvo skali lg ke??tgu la turn awk nex year..Hasnulizam bin Hassan...mamat nie tgh smbung Master...pndai la mamat nie..otak brgeliga....nul,jom tuka otak..hehehehehhe











kawan baik dieorg brdua nie.... =)










kawan 1 kg..hehehhehe...dieorg nie budak Pahang...sorang dr Jengka...n En Kekaseh dr Kuala Lipis...org kg Siti Nurhaliza...aku mmg x bole lupe bile sbut psal Kuala Lipis nie...besa la kn time mule2 msuk study kt mane2 pon..mst ade slot knalkn dri kn..name sape...asal dr mane...da smua knalkn dri smpi time kt mamat nie...die bgtau name die Mohamad Firdaus..bleh pnggil Roy je..kiteorg da gelak sket...Roy kn name watak dlm Ali Setan tuh..hehee..lect tnye dr mane..die ckp dr Kuala Lipis..org kg Siti..lect aku tnye dkt ke ngn umah Siti??tau die ckp ape??

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



sebelah umah je..kire klau Siti mndi....bleh dgr la...bongok x jwpan??muahahahhaa...da la 1st time jmpe ngn lect tuh..bleh lak die bt lawak bodo die tuh..aku mmg x bleh lupe la... =)





ape motip ko amik gmbor dekat2 nie???jeles tau x???heheheheheh...geli aku nk type prkataan jeles nie....giler ke ape amik gmbr pon ko da nk jeles kn..pehal???






gmbr tak ready lg pon nk amik gak ke....abeh kodak tau x???rndu lak nk guna kamera yg pkai kodak nie....uhuuuuuuuu~~











yg pakai jubah ijau tuh mak Salam...trbang jauh dr Sabah smata2 nk tgk ank konvo.. =) ade 1 kjadian tuh..dieorg suh Salam ngn adik die cium mak dieorg nie sebelah2..ye la kn da konvo skali...tibe2 mak Salam nie nangis la plak..bahagia tgk ank2 brjaya kn..aku kn tak bleh tgk adegan2 cm nie..trus brgenang air mate....uuhhuuhhuhu





sweet kn adik bradik nie..... ;)











congrats to Salam..Ep ngn Emy.... ;>



da settle sesi brposing..trus g mkn ngn En Kekaseh..lapo giler wei..dr pg x mkn ape..minum air kelapa je...eh,,lupe lak nk bayo duit air kt Nul...nul,nti jmpe saye bayar ek....hehehhehe.

smpi2 kt kedai makan trus order Nasi Goreng Thai ngn Milo ais..En Kekaseh x order mkn..die da mkn kt opis....sblum mkanan smpi..sebok suh aku snap gmbr die..siap request bg nmpk awan..ko pehal???nk bg nmpk muke brcahaya ek???muahahahaha





brcahaya ke muke??hahhahhaa..ape2 je la syg oi...ups... =p





motip????x ado....demok2 jari En Kekash nie kn..badan tecik je....hik~~



penat da menceceh....entry sblum2 nie...1 gambo pon x ado..kali nie..hah amek ko..nk trmuntah da aku nengok...muahahhahahhaha...


sblum tutup kes....


moh tgk gmbr last.....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

-

-

-

-

-




nk gak interprem kn..muahahhahahhaha....



bubye......















































































my fren

norazian anuar


salah sorang insan yg aku syg...wah gitu...bnyak da rahsia aku dlm tgn bdak sorng nie..klau la tibe2 jd musuh..mati la aku..abeh smua rhsia trbongkar...hahahahha...


i love u babe.... =)

May 10, 2011

cUti

10 May....ofis tutop....hahahaha...duk lepak kt umah je..tp d'sebabkan da besa bangun awal so mate nie gedik terbeliak awal..x kasi can nak golek2 lebey...

bgn kul 8 tuh trus g masuk baju2 koto dlm mesin....smbil tggu kain siap....lyn tv...bleh la trlena..muahhahaha!!!jaga2 da pkul 10..hhehehhehee.trus g sidai bju2 td....tgh2 duk sidai baju,trpandang plak keta yang da lame berhabok brdebu...tak mcam keta da haku nengok..hhahahhah...

okeh..operasi membasuh keta plak lpas tuh..tp sblum basuh keta tuh...g masok baju lg dalam mesin..al-maklum la...kt umah nie smua org brkoje...tak kan nk tggu ujung minggu baru nk basuh kn..da alang2 aku cuti so basuh la...bkn aku basuh pon.....juz masuk dlm mesin je...sonang je kn... =)

da siap2 basuh keta tuh..badan da bau mcam ape da..hahaha!!baru terase lapo...g selongkar makanan kt dapo...okeh ade biskut n roti je....bancuh air....ngappp roti trus masuk mulut..hehehehhe!!!perot da knyg......

perot da knyg bru naik mandi...then trus siap vrommmm g kedai...beli megi,sympooo....tghari mkn megi sude....dasar pompuan malas nk masak..
muahhahahahhahahaha

May 4, 2011

trsenyum spanjang hari....

Last Saturday aritu..mcm besa aku g jmpe En Kekaseh…s’awl pkul 630 pagi aku da siap2 mndi bagai…bju smua da siap iron mlm smlm…aku nie pesen cm tuh..klau tau nk g mane2…awl2 da siap iron ape…


x suke la pagi2 bru nk kelam kabut cari pilih bju..nk iron…nk mndi siap make up smua..aku x suke cm tuh…klau la trlambt bgn..uish lg haru aku cm tuh…mood pn da lari klau cm tuh..aku nk bgn pg tuh tenang je siap ape…n da siap bleh grak… =)


pg sbtu tuh..tinggal akak aku ngn Azfar je kt umah..Dina ngn Alya,mlm Jumaat aritu Mak Tok dieorg dtg amik bwk tido kt Gombak..abg ipar aku lak pg2 da g riding ke Penang..jdnye tinggal la si kecik tuh je kt umah…Azfar pn x sht sgt…demam dr ari Selase aritu..


kul 830 cm tuh aku da smpi ke S.Alm…trus g breakfast ngn En Kekaseh…pekena roti telur,kuih cakoi..ngn nasi lemak..teh ais n teh tarik...trbaik wok…hehhhehhehhe..konyang perut aku…plannye nk g shoping2 sket…skali cek duit,gaji x masuk lg lor…kuciwa hatiku… L tp xpe…En Kekaseh kate nex week kite shoping okeh…orait bebeh…. J

En Kekaseh ajak g beli henpon…bkn die punyer…ayah die punye..hehehhee!!trus grak ke Plaza Alam Sentral…awl lg nie..bnyk kedai x bkak lg..kdai besa kiteotg survey henpon tuh pon x bkak lg..nk d’jadikn cite…..jeng…jeng…jeng…


trus g 1 kdai cina nie…die pnya promote baik punye….pung pang pung pang…trus En Kekaseh beli…harga x pyh ckp la kn..murah je….ayh die pesan cri henpon yg murah2 suda…jnji bleh dgr lagu..tgkp gmbar…wow class ayh mentua aku nie tau…eh…eh..blum sah lg jgn nk perasan..bakal ayh mentua..heheeehh…amin…………. =) da siap2 beli tuh tgk jam da kul 11 lbih..trgesa2 nk blik cz ptg tuh En Kekaseh plan nk blik kg..skali lalu la dpn kdai cina yg kiteorg slalu survey tuh…En Kekaseh suh g tgk hrga henpon yg same ngn henpon yg da kiteotg bli nie….ko tau kiteorg kena tipu ngn kdai yg 1 lg tuh..beza hrga 60 hengget kot..bnyk tuh pd aku..muke En Kekaseh da lain da…muke nyesal…n tension…..


aku???pon bengang gak..tp nk bt cm ne…da jadi kn..da beli da pon…bkn bleh patah balik pon kn…aku mmg x ckp bnyk da..diam je drive g tasik Sek 7..tp x diam sgt la…mulut nie nk gak brckp…hehehehhe..aku try cool kn En Kekaseh…ckp kt die anngap je bnda tuh da rzki apek cina tuh…bkn rzki kte nk dpt yg murah..lps nie ingt klau nk beli henpon,g je kdai yg murah tu…jgn g kdai lain da…x pyh nk survey2 kdai lain da…mmg trnyata kdai tuh sgt la murah….okeh….mood En Kekaseh da ok blik….. =)


g lepak kt tasik Sek 7 tuh…smbg2 smbil En Kekaseh ajr cm ne nk apply keje kt Job Street..mengong btol aku nie..org lain da kmane2..aku baru nk trkial2 nk apply keje kt job street…ehhehehe…tibe-tibe…….

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

En Kekaseh kuarkn surat tawaran keje…rupenye die nk surprise kn aku…En Kekaseh saye da dpt keje… =) beshnye…ikotkn hati aku nie..nk peluk je die time tuh..hahahhhaa…teremo lebey aku nie…aku bknnye ape….lame En Kekaseh saye tggu nk dpt keje…g intrvw da merata2 tmpt…mcm2 company..mcm2 bank…tp x de rzki kt situ…n last…..rzki En Kekaseh dtg jugak..aku prcaye stiap org da trtulis rzki msing2…lmbt ngn cpt je…smuanye da trtulis sjak azali..yg pnting kite jgn putus asa..trus mncari n mncari…brdoa n tawakal..

even jawatan besa2 je..tp insyaAllah aku yakin En Kekaseh akn tnjukkn kn prestasi yg bagus cz company nie bkn calang2 company…. ;) klau En Kekaseh tnjukkn kn prestasi yg bgus..x mustahil akn cpt naik kn…

Chaiyok babe….hope En Kekaseh okeh ngn keje nie.. =)


April 14, 2011

Komuter yg sukeeeee sgt delay....

allluuuuu…wawa in da house…hehehee!!!aku nie angan2 nk update blog stiap mlm tp apo pn x ado..hehhehe!!!!

hmm…nk cite ape ek…k’la,nk cite psal pnglaman aku ler sket slame da keje nie..wah gitu….hehehe!!aku kn g koje naik tren…park keta kt komuter sg buloh..x larat wei nk drive msuk bndar tuh…dgn jem segala bagai..ngn kna bayo parking keta per entry 10 hengget..klau kuar g lunch kt mane2 n nk msuk parking blik kna bayo lg 10 hengget..ingat gji aku 30 ribu????hahaaha

so alkisahnye..jom la pakat rmai2 sedekah kt komuter..hhohooohoo!!!klau da name lg komuter,delay tuh mmg x dpt nk d’pisahkn lg..mcm irama n lagu..klau x delay train,maka sumbang la lagu..ape aku mrepek nih..aishh

pepagi tuh dlm kul 615 da grak g komuter..klau nsib baik x jem sgt kt area Paya Jaras tuh,so aku dpt la naik tren yg pkul 7..klau x,tgu tren kul 715..klau nsib x baik delay sgala bgai sile tgu next tren kul 730@745 ye puan-puan..klau da cm tuh,mmg cm hantu la sumpah seranah bgai kn..hahahha!!tuh blum lg kire kna tolak ape nk naik tren.mcm ko sorng je nk naik tren aku x nk naik..bnyk cntik muke ko kn..klau pepagi tuh ok lg..tp time nk blik mmg kna tolak ape la..nsib la..org tolak aku,aku trpksa gak tolak org..hahhaha…mule2 pngalaman aku naik tren kna tolak ape,mmg blik umah trus rase down giler..rse nk benti keje duk umah..bleh??haahaaha..now aku da besa da..wah ayt brlagak d’situ..heehhe…idup kt kota raya mmg cm nie..ko trhegeh2 mmg bye2 la kn..kt KL Sentral tuh je ko da bleh tgk org cm ne..smua org sbuk ngn hal msing2…smua jln cpt je..dlu aku cm pelik gak pehal dieorg ni jln laju cm nk kejar ape..skrg aku da tau ok..msing2 nk kejar tren..nk kejar bus..nk kejar taxi..heheehe!!!smua org nk smpi umah awl lps pnat keje 1 hari di ofis..hhuhuuuu…cm la aku keje pnat sgt… =p

brbalik cite psal tren td..spanjang aku naik tren nie..da ade 2 bnda jd dlm tren..1st skali aku ngn akak aku..aku trpisah jauh gak la dr akak aku bdiri..mmg stok x dpt duduk la dlm tren nie..kn kna bg k’utamaaan pd ibu ngndung…org tua…org cacat atau pn org yg bwk ank2 kcik..kite kna bg dieorg nie duduk okeh..aku rase smua org tau bnda nie…klau x tau,g trjun bngunan..hahaha!!aku besanye akn naik ketapi Putra dr ofis ke KL Sentral…n tkar tren naik komuter lak ke Sg Buloh.. klau naik Putra nie mmg xde mslah ape..mmg sgt sharp timing die…tp……..klau komuter…wasalam…hahahhaa!!!!dr KL Sentral nie da brtolak2..smpi la ke next station pn cm tuh…nk d’jadikn cite..aku nie nk trlelap da naik tren nie…skali bnyi…pranggggggggg…trus sgar bugar mate aku..sgt kuat bnyi die…rupenye crmin tgkp tren nie pecah…kna bling batu…batu besar okeh…stok batu rail ketapi tuh…ade sorg akak tuh nmpk ade budak yg baling..batu tuh kna plak kt kpale sorng passenger India nie…bngkak trus ok kpale die…kaca2 crmin tgkp tuh kna la kt passenger lain gak..tp Indian tuh la yg truk skali..batu tuh tepat kna blakang kpale die…aku bile msuk bab2 nie mmg x tgk da..ngeri…ehhehhehe

kjadian yg kedua..bru jd dlm last week kut…tgn trsepit kt pntu…nie pn stok darah bagai..lg la aku x tgk…tgk skali imbas je sbb kecoh2 kn..sian kt akak tuh…ke makcik…cz die nmpk cm da tua sket..hehhehe….nie smua gara2 kna tolak n da x muat pn nk gak naik tren yg tuh...pttnye iklan Milo yg ade tag line… “Mau kan yg lebih padat” tuh bt je iklan org dlm tren komuter nie…x pyh bt org gemuk nk naik kete kcik la…smbt beg2 dlm stor la lps tuh hp msuk skali dlm stor tuh…bangang btol iklan tuh..haahhaha…

mcm kes smlm lak…xde luka2 luaran nie..tp dalaman..hehhehhee…ade 2 org pompuan nie…aku tgk gaye budak kolej…xkn bdk skola make up bagai nk rak cm tuh..tp ade je kn bdak skola yg make up tebal2 sepoloh inci tuh kt KL nie…hmmm ape2 je la…yg pnting pompuan…cz aku besa naik tren yg coach khas utk ladies tuh..mule2 aku x kisah sgt pn..xde special mane pn dieorg…tp….yg bt aku trtarik nk dgr dieorg nie sembang sbb dioerg nie smbang stok yg 1 gerabak bleh dgr ko borak..kuat nk mati..da tuh cite ko kna tgkap khalwat..mule2 pompuan nie tnjuk gmbr kut kt kwn die…then die bgtau tuh la gmbr kt pantai yg die pegi tuh..aku x kisah sgt lg..bile die da ckp kna tgkap khalwat trus jd trtarik nk dgr.hehhehehhe!!!minah nie relax je ckp…siap bgtau kwn die lg slase dpn x msuk class sbb kena naik court nk settle kes khalwat tuh..die rsau surat smpi kt kg die…wei..ko x malu yea ckp kuat2 cm tuh???ke ko mmg sngaje nk org dgr n tau ko kna tgkp khalwat???aish…mcm2 hal la…

bnyk lg nk cite sbnrnye tp mate aku nie da ngntuk giler….esk nk bgn awl lg..nk kna tolak2 org lg..prlukn tenaga yg kuat utk tolak org nie..hahahhha….

jom tido….daaaaaaaaaaa

April 11, 2011

keje...owh keje....

da lame x tulis ape2 kt blog nie..dolu mule2 keje,konon2 nk update la blog nie…bile da keje,haram nk mengupdate ape2…pnat la kononnye…eheheh

pdahal bkn buat ape pn kt ofis..duk lyn blog org lain,blog sdri terabai x terusik…actly,byk bnda nk cite…tp x tau nk cite yg mane dlu..bleh??ahhaha

okeh la…start ngn cite psal keje dlu la..1st day aku lapor dri kt TM 21hb Mac tuh kn….dup dap dup dap da nie..bgn kul 5 okeh..smgat da nie..lps subuh trus start keta vrommm ngn akak aku berdua..plan nk park keta kt Station Putra Kelana Jaya n trus ke Kerinchi…skali lps je station LRT Sg Buloh tuh,aku da nmpk jem yg tramat la pnjg…aduhhh…

akak aku kate,xpe jem jap je nih..lps IKEA tuh,kurang la jem…tp tuh kate akak aku la..xde mknanye ok..jem lg truk ado…poning da pale eden nie..lmbt la nmpknye smpi ofis…xpe2…msuk kul 9..hehehe!!


smpi kt Kelana Jaya,jam da kul 815..klam kabut naik tren..smpi ofis dkt kul 9 gak la..x tau nk jmpe sape nih..msuk je kt pntu ofis tuh nmpk da sorg mamat nie..

‘ Cik nk jmpe sape?alamak die tnye lak…hmmmm aku da snyum2 da nieh…hahhaha!!! ‘Saye lapor diri masuk keje pg nie…’ dgn trsnyum sumbing aku mnyatakan hal sbnr..wek ayt x bleh blah..hehhee!! ‘Oh yeke…jap yea..k’miah nie ade bdak bru msuk keje nie…’mamat td pass aku kt sorng akak nie..aku trsnyum lg…1st day keje kn..mst snyum je…hahahha

jdnye tuh la srba sket cite 1st day aku kt TM nie…ade briefing sket psal skop keje aku nti n sesi jmpe ofismate…1st ofismate aku jmpe name Shima…org die ok je..1st tgk nmpk sombg tp da smbg2 mmg ramah tamah…ofismate yg lain name Leen,Lina,Zie n sorg je kumbang, Azlan..kmbang2 yg lain ade tp duk bngunan lain..tp smua pgkat adik2 je..yg Azlan tuh pling mude,20..abeh kontrak bln 6 nie…then die nk smbg blajr kt MSU S.Alam…

1st day keje mst la x buat ape2 kn..just borak2 psal keje nie cm ne ngn ofismate aku je..dieorg ajr cm ne nk key in data n bt call….nmpk snang tp gugup gak la kn…1st call aku bt ialah ari ke-4 aku keje..hahaaa!!!neves dow...rse nk trkncing aku da…tgn sjuk x pyh nk ckp la kn…da la mmg ofis nie mmg sjuk giler..aishhhh!!!antra dialog yg aku kna ckp….eh,lupe lak nk bgtau…dialog mmg da siap ade…in Eng n BM…ko bleh plih la nk call customer yg prefer speaking or ckp Bm…kt dlm data mmg da siap2 bgtau la info smua psal customer…okeh..ni ayt die eh….

“Slamat pg..saya Azwa drpd Telekom M’sia Unifi…bleh saye brckp dgn….(mention la name customer tuh kn) okeh bile ko da cnfirm ngn org yg ko nk brckp tuh..ko smbg la dgn ayt nie plak…


“tujuan saya buat panggilan ni adalah untuk m’dptkan maklumbalas Cik/En tentang pengalaman Cik/En dgn Unifi center..krana saya d’fhamkn Cik/En ade m’buat laporan brkenaan dgn mslah internet (kt data gak ade info cust nie ade mslah ape…samada internet,tv@telefon…klau ko bace kt data tuh,die tlis intenet,ko mention la intrnet..klau tv,mntion tv la…cm tuh la….smbg lg…

“jadi Cik/En boleh luangkn masa dalam 2 minit saje utk 1 soalan…(bile cust da stju nk jwb soklan ko..ko smbg la lg…

“sejauh mane Cik/En b’puas hati dg agen kami yg cuba m’bntu cik spanjang proses m’yelesaikan masalah cik itu…adakah die menepati jangkaan cik,melebihi jangkaan@ d’bawah jngkaan cik…

okeh..bile customer da bg pilihan jwpn die cnthnye die ckp agen tuh menepati jgkaan die…so ko tnda la jwpn die kt dlm data tuh..klau cust jwp d’bwh jgkaan die,korg kna tnye knape plak…mybe cust x puas hati kt mane2 ke kn….hah bile da settle smua tuh,kite kna save yea call yg kite bt td ye adik2….ok….da settle 1 call…cri customer lain plak…cm tuh je la keje aku..snang kn….hehehehe!!!!

tp

-

-

-

-

-

--

-

-


-

-

-

-

--


--

-

-


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

--

-

-


-

-


ade yg x syok jgk keje nie…..nti aku cite di entry lain ye….